Zůstaň undergroundem („Stay underground“)

20.01.2009 12:46

Dnes již nepotřebujete informace, aby jste našli party, poradíte si jinak… ptejte se svých přátel a dívejte se kolem sebe. Všichni se musíme podílet na změně těch „sraček“ uvnitř freeparties, je to úkol pro všechny:


Aby se postavili policejní represi,

Zastavili drogový byznys na parties,

Zabránili, aby kultura DIY ztratila původní smysl..

Začněme společně bojovat s „hnijícími aspekty“ undergroundu…

Začněme teď..hned!

Věci se mohou změnit pokud všichni zkusíme mít pozitivní přístup v celém hnutí. Neuvědomělost, bezmyšlenkovitost a chamtivost jsou hlavní příčinou degenerace a úpadku, jakou už nikdy nesmíme znovu dopustit. Pokud už nikdo další nebude praktikovat tyto „nepravidla“, všechno bude snažší.

TAZ (dočasná autonomní zóna) je svobodné místo, kde je vertikální moc spontánně nahrazena horizontálním systémem vztahů… Je to zážitek, který se může vytratit, pokud represivní tlak začne být příliš silný, aby se ale opět znovuobjevil na dalších místech a v odlišných dobách, pod jiným názvem a s jinou identitou; je to duševní prostor, kam můžete jít, utíkat pryč od zažitých nezbytností a od předem daných podmínek, překvapit tak nepřítele tím, že se mu vytratíte z obzoru… TAZ je místem jak fyzickým tak duševním, kde můžou lidé volně přemýšlet, bez psaných pravidel, ale sledujíc společné ideály, v rámci kterých může každý spontánně projevit svoje myšlenky a způsob uvažování a vyměňovat si je s ostatními… stejně jako ve svobodné společnosti založené na solidaritě, svobodném sdružování myšlenek i lidí.. to je naše TAZ

koncept TAZ podle Hakima Beye

—————

Zpět